Fantasticon 2014

Fantasticon 2014 blev holdt i Valby Kulturhus 14/15 juni. Æresgæster var Paul McAuley og Rochita Loenen-Ruiz. Andre gæster var Patrik Centerwall, Karin Tidbeck, Peter Adolphsen, Lise Bidstrup og Ole Comoll Christensen. Blandt de mere populære programpunkter var der et panel om mørk erotik (i anledningen af forlaget Kandors erotik/horror antologi), et om verdens (mulige) undergang og et med nogle af de nominerede til årets Niels Klim pris. Det meste af weekenden kørte der to parallelle spor.

Karin Tidbeck havde interviewet Rochita Loenen-Ruiz om lørdagen. Efter interviewet deltog de et et panel sammen med A. Silvestri, hvor Lars Ahn var moderator. Det handlede om hvorfor der er så mange stereotyper i science fiction og fantasy og hvordan man kan undgå dem. Her er nogle af højdepunkterne:

 

Søndagen startede med panelet hvor nogle af de Niels Klim-nominerede (Peter Adolphsen, Jesper Goll, Majbrit Høyrup og Lise Bidstrup) diskuterede hvorfor de skriver science fiction og mange andre ting. Her er nogle klip:

 

Niels Dalgaard havde tralvt den søndag. Efter Niels Klim-panelet interviewede han Paul McCauley og umiddelbart derefter deltog han i det årlige (lange) panel om science fiction (dette år med temaet “de gode gamle romaner”). Her er et klip fra McCauley-interviewet, hvor de taler om McCauleys tidlige forfatterkarriere og om den “nye” space opera:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *